Λούης Γκόμεζμπεκ

συντονιστής των δραστηριοτήτων θεάτρου

  • Γεννήθηκε στο Μεξικό.
  • Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της τέχνης (θέατρο, φωτογραφία, μουσειογραφία, οργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων) και της διανόησης (μελέτη, διδασκαλία, συγγραφή, ποίηση, μετάφραση, δημοσιογραφία), είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ενώ μεταφράζει λογοτεχνία και θέατρο, κυρίως από τα ισπανικά προς τα ελληνικά.
  • Σπούδασε ισπανική φιλολογία στην Ανώτατη Παιδαγωγική Σχολή του Χαλίσκο, υποκριτική και σωματικό θέατρο στη Δραματική Σχολή του Χαλίσκο με καθηγητές τους Eduardo Villalpando, Marypaz Gómez Pruneda, Rafael Garzanitti, Susana Yamasaki, Carlos ĺñiguez Romero και Gabriel Gutiérrez Mojica.
  • Έλαβε μέρος σε εργαστήρια μουσικής, κιθάρας, σύγχρονου χορού, φωνής, ορθοφωνίας και τραγουδιού για ηθοποιούς τόσο στο Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα όσο και στο Πολιτιστικό Ινστιτούτο Καμπάνιας.
  • Στο Λονδίνο παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Σωματικό Θέατρο, τη Βιομηχανική του Μέγιερχολντ, το Θέατρο της Σκληρότητας του Αρτώ και το Νατουραλιστικό Θέατρο του Μπέρκοφ στο Kensington & Chelsea College με καθηγητές τους Mike Miller, Brenda York και Matthew Hann. Παρακολούθησε και master classes με τους Peter Brook, Adewale Akinnuoye-Agbaje και Mark Rylance.
  • Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε σαράντα παραγωγές και έχει εμφανιστεί σε σκηνές της Αγγλίας, της Αργεντινής, της Ελλάδας, του Μεξικού, της Ισπανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Σκωτίας.
  • Ως σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει σε πέντε παραγωγές στο Μεξικό και στις ακόλουθες στην Ελλάδα: “Narita Airport”, “Serengeti”, “Mistero Buffo μετά dario fo” (Θέατρο 104), «Κατσαριδολογίες» (Θέατρο Παραμυθίας), «Τι είναι τα Χριστούγεννα;» (BOO Art Gallery), «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» (Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»), «Σιγά τ’ αυγά… κι είναι και κόκκινα» (Θέατρο Αργώ), “aequinoctium” (Τεχνόπολις), «Οι σκιές του πύργου» (Θέατρο Ρεξ Κομοτηνής) και «Τελετή Έναρξης των 14ων Πανελλήνιων Καλλιτεχνικών Αγώνων», με παρουσιαστές τους Πόπη Τσαπανίδου και Σίλα Σεραφείμ  (Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης).
  • Ως δάσκαλος θεατρικής αγωγής έχει εργαστεί σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και του Μεξικού.
  • Ασκεί τα επαγγέλματα του δημοσιογράφου και του φωτορεπόρτερ και μετρά συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας, του Μεξικού, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Βία» και την UNESCO. Έχει στο ενεργητικό του έξι ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και πέντε ατομικές σε Ελλάδα και Αργεντινή. Κυκλοφορούν τα λευκώματά του «Κομοτηνή βήμα-βήμα» και «ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί».
  • Στα ελληνικά έχει γράψει και εκδώσει τα βιβλία «Ιστορίες του Θανατά», «Μεξικού Γέννησις», «Αζτέκων Ποίησις», «Ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού», καθώς και τις ποιητικές συλλογές «Άνθος και Γαλήνη» και «Ελεύθερα Τετράστιχα».

Κώστας Τουρναβίτης

συντονιστής των δραστηριοτήτων κολύμβησης

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου η οικογένειά του είναι εγκατεστημένη από το 1900. Κατάγεται από το Περίβλεπτον Φθιώτιδος.
  • Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στην Κολύμβηση, ενώ έχει φοιτήσει στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αποφοιτήσει από σχολή προπονητών ξιφασκίας της Γενικής Γραμματείας Αθηνών. Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού σε μάχιμη μονάδα και έχει διατελέσει εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.).
  • Έχει διατελέσει:
    – Καθηγητής της σχολής Ευελπίδων και του Κολλεγίου αθλητικών επιστημών.
    – Διευθυντής των αθλητικών τμημάτων ιδιωτικών αθλητικών κέντρων, δημοτικών και ιδιωτικών κολυμβητηρίων.
    – Υπεύθυνος λειτουργίας του κολυμβητηρίου του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.) και του ιστορικού σχολείου “Νέα Γενιά Ζηρίδη”.
    – Τεχνικός σύμβουλος του “Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων” (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), της “Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου” (Ε.Ο.ΜΟ.Π.) και αρκετών σωματείων όπως των Αθλητικών Συλλόγων “ΑΘΛΟΔΡΑΣΙΣ” και “ΤΡΙΤΩΝ”.
    – Προπονητής κολύμβησης των εθνικών ομάδων της πρώην “Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων” (Ε.Κ.Ο.Φ.) (και νυν “Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος” – Κ.Ο.Ε.) και της Ε.Ο.ΜΟ.Π., καθώς και των αθλητικών σωματείων “Π.Α.Ο.”, “Ε.Γ.Σ.”, “Γ.Σ. Αιγάλεω”, “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ”, “ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ” κ.α.
  • Διετέλεσε Διευθυντής Αθλήματος και αλυτάρχης των Ολυμπιακών αγώνων των Αθηνών το 2004 στο Μοντέρνο Πένταθλο, ενώ το 1996′ υπήρξε και ο κατασκευαστής του φακέλου της διεκδίκησης των αγώνων για το άθλημα ως αρμόδιος τεχνικός σύμβουλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  • Έχει ασχοληθεί με την εφαρμοσμένη αθλητική επιστημονική έρευνα και έχει πέντε επιστημονικές ανακοινώσεις κατόπιν ερευνών σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια σε θέματα επιστήμης του αθλητισμού, λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και διοίκησης του αθλητισμού. Ως προπονητής Κολύμβησης, Ξιφασκίας και Μοντέρνου πεντάθλου έχει αναδείξει εκατοντάδες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Ελλάδος και πολλούς αθλητές και αθλήτριες με διεθνείς διακρίσεις σε Παγκόσμια και Ευρωπαικά πρωταθλήματα και άλλους διεθνείς αγώνες.
  • Υπήρξε κολυμβητής, αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου, με συμμετοχή σε διεθνείς συναντήσεις με την Εθνική ομάδα Μοντέρνου Πεντάθλου, ξιφομάχος και Σκοπευτής του “Παναθηναϊκού”, ο οποίος τον βράβευσε με το χρυσό τριφύλλι, καθώς συνέβαλλε στην κατάκτηση δεκάδων Πανελληνίων πρωταθλημάτων επί 15 έτη σε τέσσερα διαφορετικά αθλητικά τμήματα. Ακόμη, υπήρξε ιππέας του “Ελληνικού Ιππικού Ομίλου”, αθλητής της τεχνικής κολύμβησης του “Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης”, ένας από τους πρώτους surfer και windsurfer της χώρας μας, και αναρριχητής – ορειβάτης, με αρκετές κορυφές Ελληνικών ορέων στο ενεργητικό του, καθώς και την πρώτη καταγεγραμμένη διάσχιση βορειοανατολικά-νοτιοδυτικά χειμερινού Ολύμπου δια μέσου κορυφών.

Παναγιώτης Μπαλάσης

Συντονιστής των δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας και φιλολογίας

  • Γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Κατάγεται από την Κορώνη Μεσσηνίας.
  • Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκδήλωσε το έντονο ερευνητικό του ενδιαφέρον για την ιστορία. Η πτυχιακή του εργασία είχε ως θέμα την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο.
  • Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε ως Υπαξιωματικός στο σώμα της Στρατονομίας.
  • Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Δραστηριοποιείται στον τομέα της συγγραφής και της αρθρογραφίας, ενώ αυτή τη στιγμή συμμετέχει ως αρθρογράφος στην ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού “MAXMAG” και είναι ο αρχισυντάκτης της στήλης των “Αφιερωμάτων”.

Γιάννης Σαμαράς

συντονιστής των δραστηριοτήτων ρομποτικής και φυσικών επιστημών

  • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
  • Σπούδασε μαθηματικός στο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Από το 1986 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση.  Έχει πολυετή εμπειρία στην ιδιωτική εκπαίδευση και έχει διατελέσει Διευθυντής Γυμνασίου σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.
  • Ασχολείται ενεργά με την ένταξη των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην σχολική αίθουσα καθώς και με την εφαρμογή συμβουλευτικής  Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Η αγάπη του για την παιδαγωγική τον οδηγεί σε μία ανάγκη δια βίου μάθησης που πραγματοποιείται με την παρακολούθηση επιμορφωτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων με επίκεντρο νέους παιδαγωγικούς τομείς, όπως η Ρομποτική, το STEM και η αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.