Η εκτέλεση μίας γλυκιάς ή αλμυρής συνταγής αποτελεί μία μοναδική εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις και τις νοητικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού. Στο μάθημα της μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής το παιδί, καθοδηγούμενο από τον εκπαιδευτή – σεφ, μαθαίνει την φύση και την συμπεριφορά των υλικών που χρησιμοποιεί, πώς αυτά αναμειγνύονται μεταξύ τους, πώς η θερμότητα επηρεάζει τη σύστασή τους, ενώ παράλληλα μυείται στις διάφορες τεχνικές μαγειρέματος (ψήσιμο, βράσιμο, τηγάνισμα κ.α.) που θα του επιτρέψουν να κατανοήσει πώς οι πρώτες ύλες μεταμορφώνονται σε ένα τελικό προϊόν – δημιουργία, όμοιο με αυτό που σερβίρουν οι γονείς στο τραπέζι. Η δυνατότητά του να μεριμνήσει για την προετοιμασία του φαγητού του θα το γεμίσει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του και οι νόστιμες λιχουδιές που θα δοκιμάσει θα το διασκεδάσουν και θα το ευχαριστήσουν.

δηλώστε συμμετοχή τώρα!