Το Γραφείο Συμβουλευτικής μας στελεχώνεται από ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι με ευαισθησία, κατανόηση και αμέριστη προσοχή αναλαμβάνουν να παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη σε μικρούς και μεγάλους και να τους υποβοηθήσουν ώστε να ξεπεράσουν δυσκολίες της ζωής τους, ν’ αντιμετωπίσουν πηγές εντάσεων και συγκρούσεων στις προσωπικές τους σχέσεις και ν’ αναπτύξουν στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στις πραγματικές τους επιθυμίες και να κατακτήσουν τους ατομικούς τους στόχους.

Συμβουλευτική Γονέων

Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, πολυδιάστατος και γεμάτος προκλήσεις. Μαζί θα εξερευνήσουμε τη φύση των οικογενειακών σχέσεων και θα αναπτύξουμε στρατηγικές αντιμετώπισης των προβλημάτων και των πηγών συγκρούσεων και δυστυχίας στην ζωή μας, με στόχο να πετύχουμε μία ισορροπία όπου τα μέλη της οικογένειας θα έχουν ουσιαστικές και αρμονικές σχέσεις μεταξύ τους ενώ την ίδια στιγμή κάθε μέλος ξεχωριστά θα απολαμβάνει την προσωπική του ζωή και ανεξαρτησία.

Ατομική Συμβουλευτική

Όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε νιώσει την ανάγκη να ζητήσουμε βοήθεια. Είναι απολύτως φυσιολογικό και αποτελεί μια αξιέπαινη πράξη αγάπης και φροντίδας προς τον εαυτό μας. Στο Γραφείο Συμβουλευτικής μας παρέχεται η δυνατότητα συνεδριών εξατομικευμένης συμβουλευτικής εφήβων και ενηλίκων, κατόπιν ραντεβού, προσαρμοσμένης στην μοναδικότητα του κάθε εξυπηρετούμενού μας και στις ιδιαίτερες ανάγκες, επιθυμίες και στόχους ζωής του.

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης εφήβων

Η εφηβεία είναι μία συναρπαστική περίοδος στην ζωή του ανθρώπου κατά την διάρκεια της οποίας το παιδί αναζητά την αληθινή του ταυτότητα, καθορίζεται και εξαρτάται ψυχικά λιγότερο από τους γονείς του και προσπαθεί να τοποθετηθεί στο κοινωνικό πλαίσιο (παρέα, σχολείο, κοινωνία). Μέσα από την ομάδα προσωπικής ανάπτυξης τα μέλη της – έφηβοι θα βρουν έναν ασφαλή χώρο όπου, μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες τεχνικές, ενθαρρύνονται να ξετυλίξουν τον χαρακτήρα τους, να διατυπώσουν τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Ομάδα επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους

Το επάγγελμα αδιαμφισβήτητα παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην ζωή του ανθρώπου. Στην ομάδα επαγγελματικού προσανατολισμού ο έφηβος καλείται να ανακαλύψει και να μας αποκαλύψει τις κλίσεις του και τις προσδοκίες του από την μελλοντική του εργασία, να διερευνήσει μαζί μας το νόημα αξιών και εννοιών όπως η “αυτοπραγμάτωση”, η “κοινωνική ανέλιξη”, η “κοινωνική θέση”, η “αγορά”, η “πρωτοβουλία”, το “ρίσκο”, η “εργασιακή ηθική” κ.α., ενώ παράλληλα θα έρθει σε επαφή με μία ευρεία γκάμα επαγγελματιών και χώρων εργασίας, ώστε να σχηματίσει μία πολύπλευρη αντίληψη για τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες εξέλιξης του κάθε επαγγέλματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 4117438 (3 μ.μ. – 7 μ.μ.), στείλτε μας ένα ανώνυμο μήνυμα, ή γράψτε μας στο προσωπικό e-mail του γραφείου μας, draseisenasty.socialservice@gmail.com και οι κοινωνικοί μας λειτουργοί θα επικοινωνήσουν άμεσα μαζί σας.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής στεγάζεται στους χώρους του Εκπαιδευτηρίου “Σπύρος Παπαχαραλάμπους” στην οδό Πελοπίδα 85, στο Περιστέρι.